O Euforia Cideru


Cider z Beskyd ze skutečných jablek už od 2018. Čistá fermentovaná jablečná šťáva bez přídavků chemie, zvýrazňovačů chutí a barvících přísad a podobných dobrot. Každá šarže chutná jinak podle toho, v jakém období jablka dozrávala a kdy byla sklízena. Experimentuji s přídáváním dalšího ovoce ze zahrady jako například aronie, rybízů, ostružin, borůvek nebo šípku. Cider je zpravidla vykvašený do sucha, je suchý jako kýbl písku. Výhodou je, že není potřeba hodně síry na stabilizaci cukru. Nevýhodou je, že to ne každému chutná. Cider obsahuje minimální nutné množství siřičitanů kvůli stabilizaci. Ryze přírodní produkt, živý, nepasterovaný ve kterém jsou zachovány všechny dary přírody od vitamínů až po minerály. Ovoce není během pěstování chemicky ošetřováno. Ryzí BIO produkt. A pro ty, kteří ještě nevědí: cider není nic jiného než jablečné víno. A jelikož jablka mají méně cukru než hroznové víno tak i výsledný produkt má menší voltáž. Zpravidla okolo 4,5 % hm. Pamatujte: one apple a day keeps a doctor away.

Jeden komentář: “O Euforia Cideru”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *